Skriv ut

Allmän linje

onneadmin April 8th, 2014

Tillval matlagning

Några bilder från den nya gruppen i tillval matlagning:

IMG_0084 IMG_0083 IMG_0078 IMG_0075 IMG_0072 IMG_0070 IMG_0074 IMG_0065

onneadmin Januari 28th, 2014

Tillval vecka 4

Lite bilder från två av våra tillvalsgrupper: Skaparverkstad och Matlagning

onneadmin Januari 15th, 2014

Matlagning som tillval!

Varje onsdag har kursdeltagarna på allmän tillval och ett av ämnena de kan välja är matlagning. Vi bjuder här på några bilder med smakprov på dagens läckerheter!

onneadmin December 11th, 2013

Luciastafett

Skolan hade två lag anmälda till Lucia-stafetten den 6 december i Råby, norr om Bromölla. Stormen Sven blåste friskt, så mycket att sex av totalt tio deltagare inte vågade sig ut i ovädret. “Håll er inne” löd uppmaningen på radions nyhetsutsändning. Trots detta åkte en bil med fyra deltagare iväg för att springa en 5-mannastafett! Första och sista sträckan sprangs av Marwan Talib, övriga deltagare var Ulla Engelby, Benny Lennartsson och Bashir Ahamed. Vi vann inte i år heller! Men vi hade en trevlig kväll, trots regn och storm.

Text av: Ulla Engelby

Tack till Marwan Talib för fotona

onneadmin September 5th, 2013

Du blir vad du tänker!

Affirmationer skapade av College:

 

 

 

onneadmin Augusti 22nd, 2013

Skolorientering!

Som en del av vår introduktionsvecka fick kursdeltagarna under tisdagen delta i en skolorientering. Indelade i lag och utrustade med karta fick de vandra runt i vår inre och yttre miljö för att testa sina färdigheter på olika stationer. Stationerna utmanade såväl deltagarnas kunskaper som samarbetsförmåga. Några av de stationer som kursdeltagarna fick prova på under eftermiddagen var:

Samarbetsövning: Vända mattan

            

Kluring: Hur blir fyra kvadrater tre?

  

Pussla ihop namnen på personalen på expeditionen

 

Rebusar

Räkna ut arean på en gavel

Quiz i biblioteket

Vad är det för textilverktyg?

onneadmin Augusti 16th, 2013

Renoverat pingis- och biljardrum!

Under sommaren har två av våra kursdeltagare sommarjobbat på skolan och bland annat gjort i ordning pingis- och biljardrummet. Vi är säkra på att det kommer att uppskattas av alla kursdeltagare och användas flitigt under året. Stort tack till Dennis och Christoffer!

carola.axelsson.onnestad@folkbildning.net Maj 29th, 2013

Framtidningen & Dårbyn

 I skrivarverkstaden har vi under året bland annat arbetat med att göra en skoltidning och en roman. Resultatet blev “Framtidningen” samt “Dårbyn” som ni kan läsa här:

 

Framtidningen

Dårbyn

allmanlinje3 Maj 28th, 2013

Äventyr med SvC

Hej bloggen!

Måndagen den 20:e maj åkte svenska C-gruppen på utflykt till Wanås för att gå en runda i skulpturparken. Väderprognoserna lovade grått och dunkelt väder, men icke sa Nicke!

Vi åkte ifrån Önnestad 10:30 och var framme i Wanås runt 11-tiden tack vare säkert och lungt bilkörande av Elin och Anna-Karin. Bilbältena hade vi förstås på oss. Väl framme i parken visade det sig att konsthallen var stängd, och med ingen informationsdisk eller personal i sikte tog vi saken i egna händer och begav oss mot skulpturrundan. Parken kryllade redan av förskolebarn som skrev önskningar som de sedan hände upp i grenar för att beskådas av allt och alla. Vi bestämde oss för att göra samma sak!

Väl inne i skogen blev vi direkt omringade av all slags konst, allt från röda bollar högt uppsatta i trädkronarna, elegant utplacerade stenar och obehagliga högtalare som bokstavligen var överallt i skogen. Det sistnämnda måste nästan upplevas i person, dock ska det helst göras på dagstid. En bit senare ledde stigen oss till ett träd med gungor fastsnörade i det, och genast började aporna i gruppen klättra och skoja, vissa apor mer än andra…

Något som vi inte lade märke till förrän vi hade kommit till utgången av parken var att vi tyvvär hade missat en hel del saker. Har ni vägarna förbi Wanås skulpturpark så var noga med att utforska alla vägar! Vare sig det är soligt eller mulet skulle jag tro att rundan uppskattas väldigt mycket av både stora och små, och apor för den delen.

Nöjda och glada med vår promenad i Wanås skulle vi sedan vidare för att hitta ett lämpligt ställe där vi kunde grilla korvarna som vi hade tagit med oss.

Till sist hamnade vi vid en rastplats i Östra Göinge, lyckligtvis med solen fortarande ovanför oss! När man ska grilla kan det vara bra att ha galler med sig, vilket var det enda vi inte hade förberett. Men människan är förnuftig och improviserar gärna! Så som avslutning på vårt lilla äventyr blev det kortfattat picknick med kaffe, ballerina, vindruvor, korv, diskussioner, mata ankorna, musik och Robin…

Eller med andra ord en riktigt lyckad dag!

Tack och hej, leverpastej!

carola.axelsson.onnestad@folkbildning.net Maj 7th, 2013

Reklamfilm

I svenska c har vi arbetat med reklam och kursdeltagarna har fått göra egna reklamkampanjer. En av våra kreativa deltagare valde att göra en reklamfilm om “King-spray”

]