Skriv ut

BAL

bal2 Mars 19th, 2014

Hej Bloggen

Per här
Vårsolen skiner och BAL2 har idag föreläsning av en psykolog från psykiatrin i Kristianstad. BAL1 sitter i bussen på väg hem från en vecka i fjällen:-)

Du som funderar på att söka till oss, gör det! Hör gärna av dig till oss med Dina funderingar. Du är oxå välkommen på vårt Öppna Hus 29/3 2014, vi finns på plats från klockan 11. Välkommen!

madlein.fallgren.onnestad@folkbildning.net Februari 3rd, 2014

Välkommen til Socialpedagogik i Fokus

Vi har lite krångel med vår hemsida men meddelar nu att årets “Socialpedagogik i Fokus” är den 11 februari. Föreläsare är Bengt Svensson, professor i socialt arbete vid Malmö Högskola och Benny Haag, skådespelare.

Välkommen att höra av Dig till oss för mer info

per.carlman.onnestad@folkbildning.net November 19th, 2013

Hej Bloggen

Per här…Bal2 är på praktik och Bal1 jobbar på skolan. Inte särskilt ovanligt. Ovanligt mycket i år är nog ändå Balettornas engagemang i kakförsäljning, loppmarknader och kransbindning, mossan växer snart på golvet. Allt i sann socialpedagogisk anda ;-)

bal2 Januari 31st, 2013

En vanlig torsdag på Bal

På Christers lektioner idag diskuterade vi värdegrunder. I samband med detta var vi indelade i grupper där vi skulle spela upp ett rollspel som handlade om ev konflikter som kan uppstå och hur man kan lösa dem. Jätteintressant och jätteviktigt. Efter Christers lektioner på torsdagar är det fördjupningsarbetestid. Alla i klassen är i full gång och det är väldigt spännande det vi jobbar med. Ämnena skiftar väldigt. Det kan vara allt ifrån Socialpedagogik i fokus till att vara ute i klasser i skolan. Vi som jobbar med Socialpedagogik i fokus är så gott som klara. Nästa onsdag smäller det. Då är det den stora dagen som vi började planera tidigt i höstas.

bal2 Januari 24th, 2013

Full Rulle på BAL

Vi i bal2 är i full gång med våra fördjupningsarbeten. Det är jättespännande och väldigt roligt då vi själva har valt våra ämnen vi vill fördjupa oss i. Detta ska vi jobba med ända fram till v17 då våra arbeten/uppsatser ska redovisas och opponeras på. Samtidigt är det fullt ös i alla andra ämnen som också ska hinnas med denna terminen. Vi läser just nu en ny bok som heter “problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder”. Mycket intressant och ett nytt synsätt när det gäller neuropsykiatriska diagnoser. Vi läser även ett nytt ämne denna termin som är sociologi. Ett väldigt intressant ämne men svårt att förstå. Tur vi har Christer som lärare som förklarar på ett mycket bra sätt. Bal1 är ute på sin första praktik nu i 8 veckor så vi bal2or huserar fritt i hela vårt hus.

Tänk så fort tiden har gått. Nu är vi inne på sista terminen och den 7/6 är vi färdiga behandlings/socialpedagoger. Då är det dags att ta klivet ut i behandlingsvärlden och börja jobba. Men men det är långt dit. Vi har mycket som ska hinnas med innan dess. Vi ska gå en KBT utbildning på fyra heldagar och vi ska lära oss ART. Det är bara att fortsätta njuta av skollivet denna sista termin.

På återseende bloggen.

Camilla J

per.carlman.onnestad@folkbildning.net Oktober 18th, 2012

Hej Bloggen

Nya Balettor, ny mobiler…

per.carlman.onnestad@folkbildning.net Juli 15th, 2012

Hej Bloggen

Vad är väl en BAL på slottet mot en BAL-klass hos Cilla? Lycka till alla vårens BAL-tvåor

per.carlman.onnestad@folkbildning.net Juni 1st, 2012

Hej Bloggen

Per här igen, fredag eftermiddag. Alldeles tomt och tyst bara jag på Bal just nu. Nästa vecka slutar tvåorna och jag tycker de är ovanligt lite pratiga om det…brukar vara mycket värre. Känslorna sköljer säkert över dem på fredag ändå.

Intervjuerna är avklarade, massor av bra sökande!

Ikväll är det Bal-träff i Kristianstad, jag tror jag åker dit. Kul att se vilka som dyker upp.

/hej då

per.carlman.onnestad@folkbildning.net Maj 5th, 2012

Hej Bloggen

Per här och är helt slut efter att ha avverkat Folhögskolornas dag genom löpning i Humlestafetten i Bromölla. BAL ställde naturligtvis upp och jag fick ju inte vara sämre. Strålande väder, strålande BAL-elever och strålande smärtor i benen.

Alla Ni som följde mitt tips och sökte till oss i år, tack för det. 147 ansökningar är rekord på några år! Nu väntar ett mödosamt och utvecklande arbeta att bedöma och intervjua. Ni som inte blir kallade, tyvärr vi kan inte ens kalla alla behöriga…sök nästa år.

Fem veckor kvar på terminen, vad ska vi överraska tvåorna med i år…?

per.carlman.onnestad@folkbildning.net Mars 26th, 2012

Hej bloggen

Per här. Tänkte bara skriva lite om läget på Behandlingspedagoglinjen.

Du som funderar på att söka, gör det! Sista ansökningsdag är 15:e april Vi vill ha många sökande för Ni behövs i yrkeslivet.

Vi har sökt tillträde till Yrkeshögskolan (Yh) för tredje gången men blev nobbade i år igen, det känns ganska hopplöst att lägga jobb på detta så nu ligger vi lågt ett tag. Det är än så länge ett fåtal utbildningar till behandlingspedagog inom Yh:s ram och det känns allt viktigare att jobba för utvecklingen där vi står.

Dessa utbildningar har sitt ursprung inom folkhögskolan och här har folkbildningens grundidéer blivit till en miljö med levande traditioner av socialpedagogiskt arbete och vuxenutbildning. En perfekt miljö för oss som tillsammans med Er studerande och arbetslivet vill utbilda kvalificerad personal i förändringsarbete med unga och vuxna.

Vi har om några år utbildat behandlingspedagoger i 30 år (slå det den som kan ;-) )och utvecklas i ständig samverkan med yrkeslivet.

I morgon åker Christer tillsammans med ett femtontal lärare inom BALSAM www.balsaminfo.org till Liverpool för att bland annat delta i ett seminarie kring utbildning i socialt arbete, International Social Work, vid John Moores University. På fredag och lördag deltar de i en konferens på Hope University kring socialt arbete http://www.hope.ac.uk/swanconf2012

Hej då bloggen /Per Carlman